LONE-SOFT Ügyviteli Tanácsadó Bt.

www.lonesoft.hu
Email: info@lonesoft.hu
Főoldal
Cégismertető
Referenciák
Vezetői információs rendszer
Egyedi szoftver fejlesztés
FRX2XLS
SIMPLEXLS
Kapcsolat
FUN
Linkek
Számlázó program

Billing Boats Bluenose II (No 600)
Mi van a dobozban?
What is in the box?

Az internetes vásárlás mindig zsákbamacska. Hiába kiváló egy termék, mint pl. ez a hajó, ha vásárlás előtt a gyártó honlapján csak egy gyenge fotó látható róla. Ez alapján az ember nem szívesen ad ki esetenként több tízezer forintot. Ezért készítettem néhány fotót és ezt a kis leírást, hogy mit is várhatunk ha rendelünk egy ilyen kittet.

A megrendelést a Fabulisnál adtam fel akik időben és korrekten le is szállították.

Nagyon vártam már, hogy kinyithassam a dobozt és első ránézésre egy nagyon jó készletet kaptam. Elsősorban tapasztaltabb kezdőknek ajánlják és ez a besorolás szerintem is megállja a helyét.

A hajótest bordás, palánkos felépítésű de nem túl bonyolult, a technika betanulásához jónak tűnik.

A kidolgozás részletes, de nem igényel éveket a megépítés, szóval egy elfoglalt de lelkes amatőr aki szereti a verseny szkúnereket igazán örömét lelheti benne.

 

A faanyag jó minőségű, precíz. A legnagyobb bánatom, hogy a vitorlázat szabása, szegése, varrása az én dolgom. Valamiért reménykedtem, hogy ezt készen adják. Szóval érdemes keresni valakit akinek van varrógépe és hajlandósága a vitorlák elkészítéséhez vagy ismét megtanul az ember egy új szakmát.

 

 

 

A leírások elegendőnek tűnnek, jó minőségűek. Van egy 1:1 es rajz a hajóról és a vitorlákról (szabásminta), van egy részletes összeszerelési útmutató fényképekkel, rajzokkal. Van egy vastagabb könyvecske is modellezési tippek címmel, de sajnos a vastagságát az adja, hogy 8 nyelven leírják ugyanazt. Ettől függetlenül ami benne van az hasznos. Pl. megtudhatjuk, hogyan készítsük a motoros, működő változatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

A lézervágott alkatrészek is jónak tűnnek bár ebben még nincs sok tapasztalatom.

 

 

 

 

 

 

A műanyag és réz apróságok gyönyörűek, sok profi műanyagos cég megirigyelheti.

Ahogy első pillantásra felmértem, mindent megtalálunk a dobozban, házi tunningra nem lesz szükség, ez esetben nem sok háztartási hulladék fog átlényegülni maketté. (Természetesen ragasztó, festék stb. nem tartozék)

 

 

 

 

 

2006 január 6.

 

Fülöp Zoltán

© 2005